Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritvoren šef kabineta

Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati"

Portugalski premijer Antonio Costa
Portugalski premijer Antonio Costa Foto: Afp
Portugalski premijer Antonio Costa u utorak je podnio ostavku zbog istrage o navodnim nepravilnostima koje je počinila njegova većinska socijalistička administracija u upravljanju projektima iskopavanja litija i vodika u zemlji.

Portugalski premijer Antonio Costa odluku o ostavci objavio je u televizijskoj izjavi nakon sastanka s predsjednikom Marcelom Rebelom de Sousom. Rekao je da mu je savjest čista, ali da se više neće kandidirati za premijera.

Tužitelji su ranije u utorak ministra infrastrukture Joaoa Galambu prozvali kao službenog osumnjičenika i pritvorili Costina šefa kabineta. Oporba je tražila da vlada odmah podnese ostavku.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni Sastanak s albanskim kolegom Talijanska premijerka poručila: "Vjerujem da bi ovaj dogovor mogao postati model upravljanja migracijskim tokovima"

Nakon što su tužitelji rekli da je i Costa pod istragom, premijer je bio u potpunosti dostupan za suradnju s pravosudnim sustavom.

"Dostojanstvo koje sa sobom nosi premijerska dužnost nije spojivo s bilo kakvom sumnjom u njegov integritet, dobro ponašanje, a još manje sa sumnjom u sudjelovanje u bilo kakvome kaznenom djelu", rekao je Costa novinarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene