Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dakle moguće je...

Za svaku pohvalu: Cijela zemlja 107 sati koristila samo energiju iz obnovljivih izvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 107 sati bez štetnih emisija - cijeli Portugal se više od 4 dana u komadu strujom napajao isključio iz obnovljivih izvora energije.

Nakon što su analizirali sve podatke nadležne službe su objavile kako je od 7. svibnja u 6:45 sati do 11. svibnja u 17:45 sati cijeli Portugal koristio isključivo energiju iz obnovljivih izvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Odgoda lošeg zakona nema smisla" Most proziva Vladu zbog nedostatka vizije i lošeg smjera: Od poskupljenja struje do poreza na nekretnine Slika nije dostupna Prvi u svijetu ONI SU USPJELI Energija vjetra danas pokreće sve vlakove u Nizozemskoj i 600.000 putnika svaki dan!

Svjetski ekonomski forum je izvijestio o napretku Portugala koji je do prije nekoliko godina u potpunosti ovisio o fosilnim gorivima i bio jedan od najvećih proizvođača CO2 u Europi. Danas je stanje potpuno drugačije - nastojanja i ulaganja da postane država koja isključivo koristi obnovljive itzvore energije su se više nego isplatila.

U 2013. Portugal je od energije vjetra proizvodio oko 7,5 posto električne energije, dok je već u prošloj godini ta brojka premašila 22 posto. U 2015. godini Portugal je od sunca, vjetra i vode proizveo više od polovice potrebne električne energije.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene