Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vode se velike borbe

VIDEO Kaos u Debalceveu: Ukrajinci predali grad separatistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vojska napušta Debalcev i prepušta ga proruskim pobunjenicima nakon desetak dana žestokih sukoba, objavio je Porošenko.

Unatoč primirju dogovorenom prošlog tjedna u Minsku sukobi se u gradu Debalceveu nastavljaju. Tijekom protekle noći proruski separatisti su nastavili svoj napad na željeznički čvor u tom gradu, a prema nekim informacijama i snimkama, stotine ukrajinskih vojnika predalo se.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija entuzijazam je izblijedio Razočarenje među ukrajinskim časnicima za regrutaciju: "Jednoga će ih dana njihova djeca pitati što su radili za vrijeme rata"

Glasnogovornik ukrajinske vojske potvrdio je kako su separatisti na ovaj grad prošle noći izveli pet artiljerijskih napada. Vjeruje se da su na stotine, ako ne i tisuće vojnika zarobljene u Debalceveu.

Separatisti tvrde kako su zauzeli grad te su Ukrajincima ponudili predaju. Službeni Kijev poriče takve navode. Doduše, priznali su kako su neku vojnici zarobljeni u ovom gradu, no nije govorio o njihovom točnom broju.

Zapovjednik ukrajinskih snaga rekao je kako su započeli s povlačenjem iz Debalcevea te da se ono odvija po planu i organizirano unatoč pokušajima separatista da vojnicima presječe put i spriječi izlazak iz grada.

Porošenko: Prepuštamo grad pobunjenicima

Ukrajinska vojska napušta Debalceve i prepušta ga proruskim pobunjenicima nakon desetak dana žestokih sukoba, izjavio je u srijedu ukrajinski predsjednik Petro Porošenko prije leta na separatistički istok.

"U srijedu ujutro ukrajinske oružane snage s nacionalnom gardom završile su planiranu i organiziranu operaciju evakuacije naših vojnih postrojbi iz Debalcevea", izjavio je ukrajinski predsjednik u obraćanju naciji iz kijevske zračne luke.

"U ovom trenutku, 80 posto naših postrojbi je izašlo, očekujemo još dva konvoja".
Porošenko je pohvalio ukrajinske snage za izvršavanje dužnosti tijekom obrane Debalcevea, istaknuvši da su svijetu pokazale "pravo lice bandita i separatista koje podupire Rusija". (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene