Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nego ikada

Porast broja samoubojstava u američkoj vojsci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj samoubojstava u američkoj vojsci u 2008. je dosegnuo najvišu razinu zadnjih desetljeća, sa 128 vojnika koji su si oduzeli život unatoč naporu da se im se pruži bolja psihološka pomoć.

Američka je vojska objavila je izvješće u kojem navodi da se lani ubilo 128 vojnika i da bi taj broj mogao porasti jer se 15 smrtnih slučajeva još istražuje. U 2007. život si je oduzelo 115 američkih vojnika. Broj samoubojstava raste već četvrtu godinu zaredom unatoč bitnom napretku u prepoznavanju i liječenju vojnika koji pokazuju samoubilačke sklonosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izručenje SAD-u Majka hakera: Ne izručujte mi sina jer će se ubiti Slika nije dostupna Francuska: Serija samoubojstava u zatvorima

'Moramo pomoći našim vojnicima i njihovim obiteljima da shvate kako je u redu zatražiti pomoć', rekao je priopćenju general Peter Chiarelli, zamjenik načelnika glavnog stožera. Chiarelli je kazao da vojska proučava različite mogućnosti za poboljšanje psihičkog zdravlja vojnika. Vojska je prije nekoliko godina uvela preventivne mjere jer su vojnici po povratku iz Iraka i Afganistana počeli osjećati psihičke tegobe. Američka vojska od 1980. vodi evidenciju o broju samoubojstava među svojim vojnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene