Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se utvrđuje uzrok pada

Popravljena crna kutija palog egipatskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oštećena crna kutija s tehničkim podacima iz zrakoplova EgyptAirovog leta MS804, koji se srušio prošlog mjeseca, uspješno je popravljena u Francuskoj, objavili su egipatski istražitelji u utorak, a prenosi BBC.

Dodali su kako će rad na popravku druge crne kutije, one s audiozapisom iz kokpita, početi "za nekoliko sati".

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Ilustracija Sve se ispituje Ima poginulih: U Kanadi se srušio avion koji je letio prema rudniku dijamanata

To će omogućiti istražiteljima da analiziraju podatke koji bi trebali pomoći u utvrđivanju uzroka pada Airbusa A320. Kutije se nakon popravka šalju u Kairo na analizu.

Zrakoplov na letu MS804 iz Pariza za Kairo pao je u Sredozemno more 19. svibnja, pri čemu je poginulo svih 66 putnika. Zasad ne postoje dokazi o terorizmu, prenosi AP.

Crne kutije pronađene su oko 290 kilometara sjeverno od egipatske obale, na dubini od 3.000 metara.

Automatske elektroničke poruke koje je zrakoplov emitirao netom prije pada u more pokazuju da su se u njemu aktivirali detektori dima.

Radar pokazuje da je zrakoplov prije pada skrenuo 90 stupnjeva ulijevo, te zatim 360 stupnjeva udesno, padajući s oko 11.000 metara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene