Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Engleska

Poplavljeni domovi milijuna Amerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najgora poplava u zadnjih 200 godina poplavila je domove i poslovne objekte milijuna građana u Rhode islandu.

Iako je kiša prestala u srijedu a razina vode je počela opadati, Rhode Island bi još nekoliko dana mogao biti poplavljen. Ovo je najgora poplava u zadnjih 200 godina, javlja Yahoonews.Vlasnici su morali zatvoriti svoje obrte, a već ionako jedva opstaju zbog loše gospodarske situacije. Janet Napolitano, tajnica zadužena za unutarnju sigurnost, planira otputovati na Rhode Island kako bi procijenila štetu.

Pročitajte i ovo Žuta naljepnica Pomoć samo za crvene naljepnice Što je s obnovom kuća koje su nakon potresa dobile žutu naljepnicu? ''Prošla su dva mjeseca, a stanje je isto kao prvi dan'' Vesna Bedeković za Dnevnik Nove TV Ministrica Bedeković otkrila koje su nepravilnosti utvrđene u domovima za starije, ali i zašto inspekcija u koprivnički dom - nikad nije poslana

'Jedno vrijeme se ovdje neće moći živjeti', smatra Stacey Mercure, 38-godišnja lokalna asistentica u školi. Ona i njezina obitelj trenutno žive kod rođaka. Muž se vratio u kuću po neke vrijedne stvari, ali je zapeo na gornjem katu i trebalo ga je spašavati čamcem. Tisuće građana su bile također prisiljene napustiti svoje domove, koji su ostali bez struje. Mostovi i autoceste su poplavljeni od Mainea do Connecticuta.

Jake kiše su samo jedna u nizu prepreka koje su se našle na putu oslabljenom gospodarstvu te američke savezne države. Rhode Island se mjesecima bori s nezaposlenošću od 13 posto, odnosno 3 posto većom nego na nacionalnoj razini. Liječnici upozoravaju milijun stanovnika da nose dugu odjeću i redovito peru ruke kako bi izbjegli bakterije i viruse. Lokalno sveučilište je također zatvorilo svoja vrata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene