Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Rusiji

Rekordne poplave prijete većim gradovima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave nastale obilnim kišama na istoku Rusije do sada su pogodile više od 50.000 i počele su se povećavati i prijetiti većim gradovima.

Danas se razina rijeke Amur podigla na 720 centimetara oko grada Khabarovska u kojem je vojska izašla na teren, te pomaže u podizanju sustava obrane od poplave. Vlasti su rekle kako bi više od 40.000 ljudi moglo biti evakuirano.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Škole su pretvorene u privremena skloništa , a građani mole vlast za brzu reakciju. Takvi događaji su potaknuli predsjednika Vladimira Putina da osobno pregleda neke od pogođenih područja.

'Voda i dalje raste, još nismo vidjeli vrhunac i to bi se moglo još više dizati' rekao je Yury Varakin, voditelj centra u ruskoj državnoj meteorološkoj službi.

>> VIDEO Riječni 'tsunami' visok 20 metara poharao istok Kine

Još nije bilo izvješća o smrtnim slučajevima, ali dužnosnici kažu da vode mogu krenuti i u velike gradove.

'Upravo sada dopiru do velikih gradova. Moglo bi biti težih posljedica' izjavio je Viktor Ishayev,  izaslanik Ureda Kremlja Dalekog Istoka.

Ruska vlada smatra da šefovi vlada Kine i Rusije trebaju raspraviti o nedavnim poplavama koje su utjecale na brojne ruske regije i pokrajine u Kini, koja do sada broji najmanje 10 poginulih. (AFP)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene