Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A zato tako lije...

'Poplave su Božja opomena zbog gay parade u Beogradu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Patrijarh Iriniej navodno ima svoje objašnjenje elementarne nepogode koja je zadesila Srbiju.

Sinoć se u Sabornoj crkvi u Beogradu održala molitva za prestanak kiše kojoj je prisustvovao i srpski patrijarh Irinej. Istaknuo je kako je zemlju zadesila velika nevolja kojom Bog opominje i daje do znanja da se bez njegove milosti ne može ništa, piše Press.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

A zbog čega ih to točno Bog opominje?

'Ovo nije kazna Božja već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja', rekao je Irinej i dodao kako se ovih dana u Beogradu priprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, 'kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokraciju, a sve protiv Boga i zakona življenja'.

Zakazan Pride u Beogradu: Hoće li opet biti otkazan?

Beogradska parada ponosa trebala bi se održati od 19. svibnja do 1. lipnja a sačinjavat će je niz edukativnih i kulturnih sadržaja čiji je cilj ukazati na društveni položaj LGBT osoba u Srbiji, no još nije izvjesno hoće li Pridea doista i biti s obzirom na činjenicu da je mimohod dosad više puta otkazivan ili zabranjen iz sigurnosnih razloga.

Pride je 2009. godine u Beogradu zabranjen, a odlukom srbijanske vlade 'zbog sigurnosnog rizika' isto se dogodilo i 2012. Godinu dana ranije, unatoč jakom policijskom osiguranju, pripadnici desničarskih i navijačkih skupina demolirali su središte Beograda, protiveći se održavanju mimohoda. U tim neredima su ozlijeđene 142 osobe, među kojima 120 policajaca. Policija je privela ukupno 207 izgrednika, a 103 zadržala u pritvoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene