Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 20 milijardi dolara

Poplave u Australiji: Pronađeno tijelo dječaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave koje su nakon sjeveroistoka pogodile i jug Australije, odnijele su još jednu žrtvu, osmogodišnje dijete čije je tijelo pronađeno.

Šteta uzrokovana poplavom doseže i 20 milijarda australskih dolara. Nakon najgorih poplava u zadnjih 40 godina na sjeveroistoku zemlje u kojima je život izgubila 31 osoba, obilne su oborine uzrokovale poplavu u više od 50 sela i gradova u državi Victoriji, na jugu.

Pročitajte i ovo Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava Olaf Sholz obilazi poplavljene pokrajine u Njemačkoj Snažne oborine Scholz obilazi poplavljenu Njemačku: "Vrijeme i priroda nas stavljaju na kušnju"

>> Najmlađa žrtva: Bujica odnijela bebu

>> VIDEO: Vratolomno spašavanje djece s krova

Očekuje se da će rijeka Wimmera tijekom dana dosegnuti najvišu razinu, 'uzrokujući nove poplave' i prijeteći stotinama kuća, rekao je glasnogovornik spasilačke službe. Tijelo osmogodišnjaka koji se vodi kao nestao u Sheppartonu, ronioci su pronašli u, što je prva žrtva na jugu zemlje.

Poplava koja je pogodila pet australskih država na jugu mogla bi potrajati oko dva tjedna. Ministar financija Wayne Swan ocijenio je da bi poplave mogle biti najskuplja prirodna katastrofa u povijesti zemlje.

'Za to će se morati izdvojiti milijarde dolara Commonwealtha i vlade, a imat će i posljedice na financije vlada tih država u Australiji', rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene