Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod vodom

Poplava u Poljskoj za neke je zabava, za druge katastrofa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave prijete središnjoj Poljskoj. Deseci tisuća ljudi napustili su svoje domove. Dok Poljaci bježe pred vodenim valom, u Slovačkoj se okupljaju avanturisti i iskorištavaju ćudljivu prirodu.

Poplave u Poljskoj i dalje donose kaos. Visla i Odra izlile su se iz svojih korita. Mnoga područja su pod vodom, a spasioci helikopterima izvlače ljude koji se nisu sklonili pred vodenim valom. 'Ne smijemo se opustiti jer razina vode opada. Visla je u ovom području tri dana neprestano rasla. Nakon ta tri dana nasipi su toliko natopljeni vodom da su poput želea, nisu stabilni', rekao je Jerzy Miller, poljski ministar unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Ima i onih koji u brzim bujicama i naraslim rijekama vide priliku za avanturu. Stigli su iz raznih dijelova Europe da bi u Slovačkoj sjeli u kajake i uživali. 'Valova ima samo ako je rijeka nabujala. Ovo je sada pravi luksuz', ističe Honza Špindler. Jedni u nabujalim rijekama vide priliku za zabavu, a drugi opasnost za život i sve što imaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene