Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im se dogodilo

Poplava sredovječnih djevaca: 'Ovo je znak za uzbunu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Statistički podaci nikako im ne idu u prilog...

Seksualna apatija danas je velik problem japanskog društva. Prema vladinim istraživanjima, 40 posto Japanaca u svojim tridesetima koji nisu u vezi smatraju da bi im partner mogao predstavljati samo dosadu.

Jedna druga studija je pak pokazala da su 25 posto slobodnih muškaraca u dvadesetima i tridesetima zapravo - djevci.

'Kad sam ja bila mlada i sama žena u Japanu, osamdesetih godina, ekonomija je cvala, a cvale su i veze. Ovo sad mi je znak za uzbunu kad vidim da je entuzijazam spram seksa i veza toliko splasnuo', kaže Yoko Wakatsuki, CNN-ova novinarka iz Japana.

Glumica priznala: 'Bila sam djevica sve do 20-te!'

Upravo zbog te seksualne apatije, Japanu, zemlji sa sve starijim stanovništvom, prijeti situacija u kojoj neće imati dovoljno djece i mladih da održe zdravo gospodarstvo.

Stoga je vlada odlučila pokrenuti radionice za sredovječne djevce na kojima se susreću s pojmom ženskog tijela te na kojima s njima rade seksualni terapeuti. Jedna od takvih radionica je i ona na kojoj slikaju ženske aktove.

Jedan takav tečaj pohađa i 41-godišnji Takashi Sakai. 'Kad vidite ženu koja vam je privlačna, pozovete je van, držite je za ruku, ljubite je, tako to ide. Ali u mom slučaju to se nije dogodilo. Mislio sam da će to doći prirodno, ali nije', kaže Takashi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene