Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrađuje se zakon

'Poplava' robova u Velikoj Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povećava se broj robova u Velikoj Britaniji.

Dobrotvorna udruga 'Hope for Justice', koja sudjeluje u kampanjama protiv trgovanja ljudima, kaže da je problem prisilnog rada i seksualnog izrabljivanja, veliki problem u Britaniji, bjavio je Sky News.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

U posljednje tri godine policija je istraživala 336 slučaja ropstva. Allan Doherty, voditelj operacija 'Hope for Justice', kaže da ova brojka nije pravi pokazatelj stvari.

'Mislim da je broj policijskih istraga barem deset puta veći, a pravi broj ropstva još 100 puta toliko. Najmanje 90 posto žrtava vjerojatno nikada neće izaći na vidjelo policije ili dobrotvornih društava kao naše, jer su skriveni zločini', kaže Doherty.

U 'Hope for Justice', kažu da se prije nisu prepoznavali znakovi trgovanja ljudima, ali situacija se poboljšava.

Nevjerojatan podatak: U modernom ropstvu živi gotovo 30 milijuna ljudi

Samo je prošle godine u ovoj udruzi na treningu bilo 700 policajaca i socijalnih radnika, kako bi mogli prepoznati karakteristike žrtava trgovine ljudima.

U tijeku je rasprava o modernom zakonu o ropstvu, prvom takve vrste u Europi. Prekršiteljima zakona mogla bi prijetiti i doživotna zatvorska kazna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene