Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva prva mjesta

KNJIŽICA KOJA OTVARA SVA VRATA Ovo su 'najmoćnije' putovnice svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje koje su zajedničkim snagama proveli Pasport Index i agencija Statista, pokazuje koje su to najmoćnije putovnice u ovom trenutku.

Ljestvica najmoćnijih putovnica izrađena je s obzirom na broj država u koji je moguće ući s određenom putovnicom bez dodatnih viza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čak 94 posto vjernika! Znate li koja je najreligioznija zemlja svijeta? Slika nije dostupna Zanimljiva karta svijeta: Je li Hrvatska u nečemu bolja od drugih?

Prvo mjesto ljestvice najmoćnijih putovnica na svijetu dijele putovnice Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država. Ukoliko ste vlasnik jedne od tih putovnica slobodno putujete u čak 147 država svijeta, piše The Independent.

KOLIKO JE SIGURNA VAŠA DESTINACIJA ZA ODMOR? Na ova mjesta nikako ne idite

Drugo mjesto dijele tri zemlje, a to su Njemačka, Južna Koreja i Francuska, a s njihovim putovnicama možete u 145 zemalja. Slijede Italija i Švedska koje otvaraju vrata 144 zemlje, a potom Singapur, Japan i Danska s čijom putovnicom možete posjetiti 143 zemlje diljem kugle zemaljske.

Na samom dnu ljestvice smještene su zemlje Solomonski otoci, Mianmar (Burma) i Južni Sudan. Njihovi žitelji mogu ući u samo 28 zemalja svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene