Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedovali protiv Putina

Ponovno uhićeni čelnici ruske opozicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas ujutro uhićena su dvojica oporbenih čelnika Aleksej Navaljnov i Sergej Udaljcov po drugi put u posljednja tri dana zbog pokušaja organiziranja nedopuštenog prosvjeda u središtu Moskve protiv povratka Vladimira Putina u Kremlj.

Oni su bili među nekoliko stotina prosvjednika ljudi koji su proveli noć u parku nedaleko od Kremlja.

Prosvjednici su također kritizirali zamjenu fotelja dvojice najviših ruskih čelnika Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva koja će biti završena kada donji dom ruskog parlamenta, Državna Duma, potvrdi u utorak Medvedeva na dužnost premijera, dan nakon Putinove predsjedničke inauguracije.

Pročitajte i ovo Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

>> Moskva: Više od 250 uhićenih na prosvjedima protiv Putina

Mnogi Rusi smatraju da je ta zamjena, koja je najavljena još u rujnu prošle godine, pokazala kako im je Putin u stvari oduzeo pravo glasa u politici, a to je izazvalo dosad najveće oporbene prosvjede.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene