Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pomorski incident između američke mornarice i triju čamaca u Zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod američke ratne mornarice ispalio je signalnu raketu u znak upozorenja nakon što su mu se u Perzijskom zaljevu približila tri neidentificirana izviđačka čamca koja su se udaljila nakon upozorenja, priopćio je glasnogovornik američke mornarice.

Kako navodi američka televizijska mreža CNN izgred se dogodio u četvrtak navečer, a riječ je o iranskim izviđačkim čamcima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspješno izvedena proturaketna vježba Slika nije dostupna Saveznici u zaljevu odbijaju američki napad na Iran

Iran je danas zanijekao da su čamci iz njegove flote umiješani u 'sukob' s brodom američke ratne mornarice u Zaljevu, prema izvoru u redovima Čuvara revolucije, kako prenosi iranska televizija.

Taj izvor u iranskoj vojsci niječe da je došlo do 'ikakva sukoba između iranskih izviđačkih čamaca i američkih brodova', objavila je satelitska televizija.

Američkom patrolnom brodu USS Typhoon približila su se tri 'neidentificirana' izviđačka čamca, izjavio je poručnik Nathan Christensen, glasnogovornik V. američke flote koji se telefonski javio iz Bahreina.

'Typhoon je uputio uobičajeni poziv brodu koji se približava' i 'pošto nije dobio odgovor ispalio je signalnu raketu upozorenja, nakon čega su se izviđački čamci zaustavili, a Typhoon je nastavio svojim putem', kazao je.

Brodovi američke i iranske ratne mornarice početkom godine su sudjelovali u sličnom incidentu u Hormuškom prolazu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene