Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Još uvijek operiraju slovačkog premijera, u životnoj je opasnosti: Objavljeni detalji o atentatoru

Pomor ribe u kolumbijskom rezervatu biosfere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike količine uginule ribe isplivale su na površinu kolumbijskog jezera Cienaga Grande. Ova alarmantna pojava ponavlja se već nekoliko tjedana te ugrožava egzistenciju lokalnih obitelji koje žive od ribe.

'Ovu pojavu promatramo već tjednima. Isprva je ugibala samo velika riba no posljednjih dana mogu se vidjeti i milijuni malenih ribica', tvrdi ribar Juan Bautista.

Pročitajte i ovo Riba - 3 Loša vremenska prognoza Hoće li biti svježe ribe za blagdane? Prodavači upozoravaju: "Zadnji dan je velika gužva i dignu se cijene, valja kupiti ranije" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Stanovnici gradskog područja Sevillana alarmirali su nadležne službe te od njih zatražili da učine nešto kako bi spriječili pomor ribe.

Bautista kazuje kako je do problema došlo zbog toga što je blokiran dotok svježe vode u jezero.

'Dvanaest cijevi, kojima svježa voda u jezero dotiče iz rijeke Frio, nalaze se ispod jezerca i blokirane su. Nema svježe vode pa u jezeru nije moguć niti život zbog čega dolazi do pomora ribe', tvrdi ribar Juan.

Ovom pojavom direktno je pogođeno stotinjak obitelji koje egzistenciju temelje na ribarenju.

Cienaga Grande je jedna od najvećih obalnih močvara Latinske Amerike. Veoma je važno područje biološke raznolikosti, što se posebno odnosi na ribe, ptice i reptile.

Vrijednost ovog područja prepoznao je i UNESCO kad ga je, prije sedam godina, proglasio rezervatom biosfere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene