Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pa ti budi dobar

Pomogao susjedima da izađu iz kuća i umalo završio na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamnaestogodišnji tinejdžer proveo je dva sata na policijskom ispitivanju i prijetila mu je kaznena prijava nakon što je sitnim pijeskom posipao zaleđene izlaze iz kuća svojih susjeda, pod sumnjom da je isti ukrao. A želio je samo pomoći starijim sugrađanima da mogu izaći iz kuća.

Philip Barnes htio je samo pomoći svojim starijim susjedima u Kendalu, Velika Britanija, koji nisu mogli izaći iz svojih kuća jer im staze do izlaza na ulicu nisu bile posoljene. Odlučan u izvršavanju čina ljubaznosti, on i njegovi prijatelji proveli su sate vozeći se gradom u potrazi za sitnim pijeskom. Na kraju su ga i pronašli na željezničkoj pruzi. No, samo dva dana nakon toga policija mu je stigla na vrata i optužila ga za krađu pijeska, prenosi Daily Mail.  

Pročitajte i ovo Kuća okružena bocama Nekima ne smeta Užasni prizori kod Zagreba: "Ni hitne službe ne mogu prići, prvi sam put vidio da se svinja dimi." Druga strana priče slama srce Katedrale pod naplatom - 3 Cijena tri eura Plati pa uđi: Naplata ulaza u zadarsku katedralu iznenadila je mnoge

'Samo sam htio pomoći. Rekli su mi da ako nađem pijesak u žutoj kanti, da se njime poslužim. Kantu sam našao na stanici, uzeo sam malo i posipao im izlaze. Dva dana nakon toga policajci su mi došli na vrata i rekli da su me nadzorne kamere snimile kako kradem sitni pijesak. Nisam mogao vjerovati što se događa', rekao je Barnes.

Jedna susjeda kaže kako su mladići napravili dobro djelo i pomogli onima koji nisu mogli izaći iz svojih kuća. Glasnogovornik tamošnje policije rekao je kako će odbaciti optužbe, jer su istragom slučaja otkrili kako mladići prilikom uzimanja pijeska nisu znali da čine prekršaj. Ali ustraje u tome da je prekršaj počinjen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene