Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavili pobjedu?!

Poludjeli navijači palili automobile i kauče nasred ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
30-ak osoba je uhićeno u saveznoj državi Kentucky nakon što se proslava pobjede nakon košarkaške utakmice američke sveučilišne lige pretvorila u nasilje.

Tisuće navijača preplavilo je ulice u blizini kampusa Sveučilišta u Kentuckyju u Lexingtonu nakon što su Wildcatsi pobijedili rivale uz Louisvillea u Final Fouru. 

Pročitajte i ovo Saša Lugonjić, reporter Dnevnika Nove TV Dinamo - AEK Policijska opsada stadiona, nadlijeću ga helikopteri i dronovi: "Na tribinama će biti 12 članova obitelji pokojnog navijača" Sukob BBB-a u Ateni Padaju glave Nakon stravičnog ubojstva i nereda smijenjeno sedam najviših časnika policije: "Podbacili smo"

>> Neredi na ulicama Vancouvera

Proslava pobjede se pretvorila u nasilje nakon što su neki navijači iz gomile zapalili nekoliko kauča, a potom su prevrnuli i jedan automobil i zapalili ga. 

Vartogasci su oko kampusa imali 50-ak intervencija, uključujući i zapaljeni automobil, kauče te logorske vatre zapaljene nasred ulica.  

Policija se pripremila za moguće nasilje nakon utakmice pa su tijekom istog pribjegli sporadičnom korištenju suzavca. Priveli su 27 osoba zbog manjih prekršaja, poput remećenja javnog reda i mira te alkoholiziranja. Izvijestili su kako nitko još nije uhićen zbog paljenja te da još traže osobu koja je zapalila automobil.

Subotnje scene su bile slične onima iz 1989. godine kada je Kentucky osvojio nacionalno prvenstvo. Te godine je 300 interventnoh policajaca poslano na ulice kako bi nadgledali slavlje oko 15.000 navijača. Policija je tada uhitila 10 osoba, a 25 osoba je lakše ozlijeđeno. Dvije godine kasnije kaos se nastavio kada je Kentucky pobijedio Syracuse u prvenstvu - navijači su policiju gađali čepovima s pivskih boca, a prevrnuli su i kombi jedne televizijske ekipe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene