Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljski parlament ratificirao Lisabonski sporazum EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski je parlament u utorak usvojio Lisabonski sporazum EU-a nakon višetjednih razmirica između vlade i oporbe oko tog pitanja.

Zakon kojim se predsjedniku države omogućuje potpisivanje sporazuma usvojen je velikom većinom - 348 parlamentarnih zastupnika glasovalo je za, a 56 protiv sporazuma, a dvanaest ih se suzdržalo od glasovanja.

Pročitajte i ovo Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Euroskeptici - Stranka zakona i pravde poduprla je ovaj reformski sporazum unatoč prvobitnom oštrom protivljenju. Prije ključnog glasovanja liberalni poljski premijer Donald Tusk i predsjednik Lech Kacynski istaknuli su važnost sporazuma.

Obraćajući se članovima parlamenta Kacynski je izjavio kako je usvajanje sporazuma dobra vijest za Poljsku, ali i za Europu. Lisabonski dokument rezultat je dobrog kompromisa, rekao je parlamentarcima poljski predsjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene