Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u EP-u

Izjavom razbijesnio mnoge: ''Žene su slabije, manje i manje inteligentne''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski zastupnik mogao bi biti kažnjen zbog izjave da bi ''žene trebale zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje i manje inteligentne''.

Poljski zastupnik u Europskom parlamentu, Janusz Korwin-Mikke, mogao bi biti kažnjen nakon što je rekao da bi ''žene trebale zarađivati manje od muškaraca jer su slabije, manje i manje inteligentne'', prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Liste za EU parlament - 3 Put do EP-a Na redu su novi izbori: Državno izborno povjerenstvo zaprimilo 25 lista Slika nije dostupna KONTROVERZNI POLJAK U Europskom parlamentu brutalno izvrijeđao sve žene, a evo kako su ga kaznili

U tijeku je istraga kojom se želi utvrditi je li svojim istupom prekršio pravila EP-a koja zabranjuju pogrdni, rasistički ili ksenofobni jezik i ponašanje.

Socijalisti i demokrati zatražili su od predsjednika EP.a da sankcionira poljskog zastupnika zbog njegovih ''sramotnih komentara''.

Kazne za takvo ponašanje sežu od opomene do privremene suspenzije. Prema pravilu 11. Poslovnika o radu, ponašanje zastupnika ''odlikuje međusobno poštovanje'', a ''oni neće pribjeći klevetničkom, rasističkom ili ksenofobnom jeziku ili ponašanju u parlamentarnim raspravama''.

Korwin-Mikke i ranije je sankcioniran od strane Parlamenta. Prošle godine ostao je bez naknade za 10 dana dolazaka (3060 eura) i suspendiran je na pet dana jer je priljev migranata usporedio s izmetom.

U listopadu 2015. suspendiran je na 10 dana zbog nacističkog pozdrava. Za isti postupak bio je kaženjen i talijanski zastupnik Gianluca Buonanno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene