Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjednačavanje gulaga i genocida

Poljska rezolucija o Staljinovim zločinima razljutila Moskvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo vanjskih poslova je ocijenilo da je poljski parlament zadao ozbiljan udarac odnosima Moskve i Varšave kada je izglasao rezoluciju kojom poziva na priznavanje Staljinovih zločina i izjednačavanje gulaga i genocida.

'Žalimo što zakonodavna vlast Poljske zadiranjem u tu vrlo osjetljivu temu iznosi tendenciozne i politizirane elemente', stoji u priopćenju ruskog ministarstva.

Pročitajte i ovo Miljana K. otkud njezin DNK? Majka dječaka ubojice šokirala izjavom, roditelji ubijene djece napustili sudnicu: "Dosta više!" Požar u trgovačkom centru u Varšavi Više od 200 vatrogasaca na terenu VIDEO Neviđeni požar uništio jedan od najvećih trgovačkih centara

Poljski parlament rezolucijom je pozvao Ruse da priznaju Staljinove zločine, među kojima i pogubljenje oko 22.000 poljskih časnika u Katinskoj šumi, a također izjednačava gulag i genocid. Desetljećima je SSSR optuživao njemačku vojsku za masakr u Katinskoj šumi. Tek u travnju 1990. je sovjetski čelnik Mihail Gorbačov priznao odgovornost svoje zemlje, ali rusko pravosuđe odbija pokrenuti istragu o toj drami. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene