Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobiliziraju 35.000 dobrovoljaca

ŠTO SE DOGAĐA NA ISTOKU EUROPE? Spremaju se za 'hibridni rat' s Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Situacija na istoku Europe možda je tiha, ali moguće je da se radi o klasičnom zatišju pred buru.

U Poljskoj se formiraju paramilitarne grupe ne bi li se ojačala vojna sposobnost te zemlje u sklopu priprema za potencijalni 'hibridni rat' s Rusijom, priopćeno je iz ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Razoren grad Avdiivka Potencijalna opasnost "Ovako će izgledati baltičke zemlje ako ih napadne Rusija": Grozomorno upozorenje o sudbini europskih gradova Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

Prema pisanju AFP-a, plan je usmjeren ka ometanju ruskih pokušaja infiltriranja na poljski teritorij kao što se dogodilo na istoku Ukrajine.

Spomenute paramilitarne grupe sastojat će se od 35.000 dobrovoljaca koji će proći vojnu obuku. Nakon toga će svaka poljska provincija dobiti jednu brigadu teritorijalne obrane izuzev najveće provincije, Mazovije, koja će dobito dvije brigade.

Poljski ministar obrane Antoni Macierewicz rekao je kako će raspoređivanje postrojbi početi već u rujnu.

Podsjetimo, prije dva dana i glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg, potvrdio je kako će u Poljskoj biti stacionirane dodatne postrojbe. U međuvremenu, Rusija je na svoj popis strateških prijetnji u 2016. godini dodala NATO-ovu ekspanziju na istok te gomilanje snaga saveza uz granicu s Rusijom.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene