Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anna Grodzka

Poljska dobila prvog zastupnika transseksualca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anna Grodzka (57) trebala bi postati prva transseksualna zastupnica u novom sazivu poljskog parlamenta pošto je na izborima u njezina antiklerikalna stranka Ruch Palikota ostvarila neočekivani uspjeh.

Grodzka, rođena kao muškarac Ryszard, nalazi se na čelu stranačke liste u Krakowu i prema prvim rezultatima trebala bi ući u Sejm. 'Još ne znam jesam li izabrana ali sam već jako sretna rezultatom koji je ostvario Ruch Palikota', izjavila je Grodzka.

'Ako me izaberu u Krakowu, bit ću prva transseksualna zastupnica u Poljskoj, ali i u svijetu', naglasila je ona. Anna Grodzka, koja je seksualnu transformaciju dovršila 2010., osnovala je zakladu Trans-Fuzja koja podržava osobe koje su promijenile spol. Ako uđe u parlament planira predložiti zakon koji bi regulirao promjene spola. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene