Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ovo se čekalo

Djevojka koja tvrdi da je nestala Maddie dobila rezultate DNK analize

Julia Wendell
Julia Wendell Foto: Screenshot/YouTube
Julia Wendell tvrdi da je nestala Madeleine McCann, a rezultati DNK analize sada su joj dali tako željene odgovore.

Mlada Poljakinja koja tvrdi da je Madeleine McCann nije nestala Britanka, pokazali su rezultati DNK analize.

Julia Wendell, koja se također zove Julia Faustyna ili Julia Wandelt, dospjela je na naslovnice nakon što je rekla da bi mogla biti Madeleine zahvaljujući sličnostima u njihovu izgledu.

Madeleine je nestala 2007. u dobi od tri godine dok je s obitelji bila na odmoru u Portugalu. Detektivi su otad potrošili milijune pokušavajući otkriti što se dogodilo djevojčici.

Julia je napravila DNK test kako bi saznala više o svojem identitetu i rezultati su konačno stigli nakon tjedana čekanja. Rezultati njezina DNK testa sada su potvrdili da ona nije nestala djevojka, već pokazuju da je iz Poljske, s nešto litavskog i rumunjskog podrijetla.

"Ona je apsolutno 100 posto iz Poljske", rekla je dr. Fia Johansson, privatna istražiteljica, te dodala da je mali postotak Litvanke i Ruskinje, ali rezultati testa pokazuju da je Poljakinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi trag u istrazi? Policija s opremom za iskapanje pretražuje zemljište u mjestu gdje je živio osumnjičeni za otmicu malene Maddie

Dr. Johansson rekla je da Julijin trud nije bio uzaludan i da je njezina potraga za odgovorima pomogla da se potraga za Madeleine pomakne naprijed, piše Mirror.

"Julia je barem natjerala istražitelje da pokrenu slučaj McCann", rekla je istražiteljica. Julia se nedavno pojavila u popularnom američkom showu Dr. Phil kako bi razgovarala o svojim uvjerenjima da bi ona mogla biti Madeleine.

Raspravljala je o svojim ranim sjećanjima i pokazala slike sebe kao djeteta kako bi pokušala poduprijeti svoje tvrdnje.

Wendellini roditelji u Poljskoj od samog početka inzistiraju na tome da je ona njihovo biološko dijete i poriču da je oteta.

"Za nas kao obitelj očito je da je Julia naša kći, unuka, sestra, nećakinja, sestrična. Imamo uspomene, imamo fotografije. I Julia ima te fotografije, sama ih je ponijela iz obiteljske kuće s rodnim listom, kao i brojna otpusna pisma iz bolnice. Uvijek smo pokušavali razumjeti sve situacije koje su se događale s Julijom – prijetnje, njezine laži i manipulacije, aktivnosti na internetu. Internet neće zaboraviti, a očito je da Julia nije Maddie. Očajni smo zbog trenutačne situacije", izjavili su roditelji te djevojke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene