Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo ruske novinarke

Politkovskaja uoči ubojstva viđala nepoznate ljude u svojoj zgradi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska novinarka Anna Politkovskaja primala je prijetnje tijekom pet godina i primijetila je nazočnost 'nepoznatih ljudi' u ulazu njezine zgrade nekoliko dana prije atentata, rekla su njezina djeca u četvrtak tijekom suđenja osumnjičenima za pomaganje u ubojstvu njihove majke.

'Često je primala prijetnje u to vrijeme, i to tijekom pet godina. Nerijetko su se nakon njezinih napisa u tisku pokretale kriminalističke istrage', rekao je njezin sin Ilja, visoki službenik u privatnoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 začarani krug Novi zaplet u slučaju Danke Ilić: "MUP umjesto da otkrije i progoni počinitelje kaznenih djela, sudjeluje najvjerojatnije u zlostavljanju i mučenju" Potraga za Dankom još traje Puno pitanja "Djetetu prilikom udarca krene krv, a mi nemamo DNK": Stručnjaci o slučaju ubijene Danke

'Mama je pokušavala zaštititi obitelj od tih informacija, ali je o njima govorila s kolegama novinarima (dvotjednik Novaja Gazeta) u koje je imala povjerenja', dodao je.

>> Iza ubojstva novinarke stoji ruski političar Razman Kadirov?

Anna Politkovska je svoju zabrinutost podijelila sa kćeri Verom koja je stanovala kod nje u ulici Ljesnaja, u središtu Moskve i preporučila joj je da bude oprezna.

'Mama je često na stepenicama susretala ljude koje prije nije viđala, a nisu vonjali po alkoholu. Rekla je: ne mogu shvatiti tko su ti ljudi, nisu pijanice, čuvaj se', rekla je kći Vera, novinarka.

Anna Politkovska, jedna od rijetkih ruskih novinara koji su upozoravali na povrede ljudskih prava u Rusiji, napose u Čečeniji, ustrijeljena je hitcima iz vatrenog oružja 7. listopada 2006. u dizalu svoje zgrade u Moskvi.

Na optuženičkoj klupi su četvorica pomagača koji su nabavili njezinu adresu i pratili je. Naručitelj nije poznat, a počinitelj ubojstva je u bijegu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene