Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duboki džepovi

Oni su najbogatiji političari na svijetu, bogatiji i od Trumpa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump jedan je od bogatijih lidera na čelu neke države.

Saudijski princ, 31-godišnji Mohammed bin Salman sastao se u utorak s Donaldom Trumpom. Nije točno poznato kolika je financijska vrijednost mladog princa, ali moguće je da mu Trump sa svojim milijardama može parirati.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok

Kao i Saudijci mnogi članovi kraljevskih obitelji s istoka plivaju u bogatstvu dok istodobno vode državu. Među njima je tajlandski kralj Bhumibol Adulyadej čije se bogatstvo procjenjuje na 30 milijardi dolara.

Tu je i sultan Bruneija Hassanal Bolkiah, ''težak'' oko 20 milijardi dolara. Debljeg su džepa i  pojedini lideri država koji nisu pripadnici kraljevskih obitelji, ali često autokratski upravljaju državom. Među njima je sirijski predsjednik Bašar al-Asad, za kojeg se procjenjuje da raspolaže osobnim bogatstvom od oko 1,5 milijardi dolara, piše Washington Post.

Osim njega, tu je ruski predsjednik Vladimir Putin za kojeg se smatra da bi mogao imati oko 200 milijardi dolara. On tvrdi da ima mnogo manje, ali teško je ustvrditi koliko je njegovo pravo bogatstvo.

Ni premijer Kine Wen Jiabao nije političar prosječne financijske vrijednosti, a njegova obitelj posjeduje nekretnine i pokretnine u vrijednosti 2,7 milijarde dolara. U isto virjeme procjenjuje se da predsjednik Xi Jinping ima mnogo manje - oko 200 milijuna dolara.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene