Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šerijatski zakon

Polio ženu kiselinom pa kažnjen na isti način!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubomorni iranski ljubavnik koji je oslijepio ženu bacivši joj kiselinu u lice osuđen je na istu takvu kaznu po islamskim zakonima.

Osuđenik, poznat samo po prvom imenu Majid, 27-godišnjak je koji je priznao napad na bivšu ljubavnicu Amenah Bahrami 2004. godine kako bi je spriječio da se uda za drugog muškraca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen Prijelomna točka "Rizik od eskalacije sukoba je stvaran, situacija je eksplozivna": Von der Leyen najavila sankcije

Ova je presuda objavljena u srijedu, a temelji se na islamskom zakonskom sustavu ‘gisas’, odnosno ‘oko za oko’.

Daily Mail je objavio kako je Amenah tražila sud da Majida kazni osljepljivanjem kiselinom kako bi spriječila još mogućih napada na druge žene. Majid se može žaliti na presudu.

Samo u glavnom gradu Irana nedavno je obješeno 10 ljudi, a svi su osuđeni za ubojstvo. Ovakav je oblik egzekucije posljednji u nizu serija koje kritiziraju skupine za ljudska prava.

Jedna od osoba iz gore navedene skupine, osuđena na vješanje je i žena koja je ubila svoga supruga 2001. godine te ga izrezala na dijelove.

‘Obješeni su nakon što je kazne potvrdio Vrhovni sud’, agencija Fars citirala je sudske izvore.

Ubojstvo, preljub, silovanje, oružana pljačka, izdaja te trgovina drogom, zločini su kažnjivi smrću prema šerijatskom zakonu u Iranu koji se provodi od Revolucije 1979. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene