Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogradili se od njega

SNIMKA OBIŠLA SVIJET Brutalni policajac dao otkaz: 'Bio je izvan kontrole'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo nekoliko dana nakon nakon šokantne video snimke na internetu u kojoj američki policajac Eric Casebolt ruši silom na tlo 14-godišnju djevojčicu te joj kleči na leđima, taj isti policajac iz grada McKinneyja u Teksasu, dao je otkaz na dužnost u policiji.

Video snimka koja prikazuje reakciju Casebolta, koji je intervenirao zbog prijave o tučnjavi na jednoj zabavi , izazvala je lavinu optužbi za rasizam. Na snimci se može čuti kako psuje na nekolicinu afroameričkih tinejdžera, ruši djevojčicu na tlo te vadi pištolj iz korica.

Pročitajte i ovo Ubijeni Jesse Baird i Luke Davies Optužen za dva ubojstva Traje potraga za tijelima voditelja i njegova dečka, ubio ih je policajac: Otkriveno što je ubojica radio satima nakon ubojstva Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

CNN prenosi riječi šefa policije u McKinneyju, koji je javnost o Caseboltovoj ostavci izvijestio na konferenciji za medije u utorak, nazvavši njegove postupke neobranjivima.

POLICIJSKA BRUTALNOST Potegnuo pištolj na klince, djevojku (14) pribio na pod

SNIMKA KOJA JE SVIJET OSTAVILA BEZ TEKSTA 'Na tlu su ležali samo crnci. Ja kao da sam bio nevidljiv'

"Naš odnos, naša obuka i naša praksa ne podržavaju njegove postupke. Odazvao se pozivu na način da je bio izvan kontrole, te kako i video pokazuje, bio je izvan kontrole i tijekom incidenta", rekao je Greg Conley, spomenuti šef policije.

Njegovim otkazom na dužnost u policiji, trenutno je obustavljena i unutarnja istraga, a Conley nije mogao novinarima reći hoće li policija protiv njega podnijeti bilo kakvu prekršajnu ili kaznenu prijavu. Dodao je da policija nastavlja s istragom oko pritužbi koje su im podnesene u vezi s Caseboltom i incidentom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene