Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjela akcija u favelama

Policija zaplijenila 40 tona marihuane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska policija zaplijenila je 40 tona marihuane u faveli Complexo do Alemao, uporištu preprodavača droge na sjeveru Rio de Janeira koje su u nedjelju zauzele snage sigurnosti.

'Vojna policija sama je zaplijenila 20 tona. Ostalo su zaplijenili civilna policija i druge snage koje su sudjelovale u zauzimanju tog uporišta trgovaca drogom', izjavio je glasnogovornik tajništva za sigurnost Rija.

Pročitajte i ovo Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

>> Brazilske vlasti preuzele nadzor u favelama

>> Rat u brazilskim favelama

Prigodom zauzimanja favele u nedjelju ujutro uhićeno je desetak osoba, a pronađena je i veća količina oružja. Policija je zaplijenila i oko 200 kilograma kokaina, a favela Complexo do Alemao je druga faveli koju su zauzele policijske snage u Riju u posljednjih tjedan dana. U sukobima je policija ubila najmanje 45 osoba za koje se vjeruje da su članovi kriminalnih skupina.

Brazilske vlasti do Svjetskoga nogometnog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. žele preuzeti kontrolu u nekoliko četvrti grada od narko trgovaca, uz raspoređivanje do sada neviđenih sredstava i snaga reda. U Riju gotovo 2 milijuna stanovnika živi u više od tisuću favela. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene