Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalno tržište

Policija zaplijenila 11 tona ljudske plazme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest tona ljudske plazme, vrijedne 1,4 milijuna dolara, zaplijenjeno je u Poljskoj. Plazmu je prevozila hladnjača, a ukradena je u Njemačkoj, dok je vozač stao kako bi se odmorio.

Plazmu je policija pronašla u Poljskoj, a vjeruje se kako je ukradena kako bi bila preprodana na ilegalnom tržištu. Ukradena plazma trebala je iz Njemačke stići u Austriju, a proizvela ju je američka tvrtka BioLife Plasma Services iz Harrisonburga u Virdžiniji. Zanimljivo je da je kompleks u kojem se nalazi ta tvrtka, u vlasništvu korporacije Baxter International Inc, prenosi Fox News.

Pročitajte i ovo Gomila gnoja pred kućom ruskog diplomata - 2 Jasno poručili što misle VIDEO Rusku zastavu stavili na gnoj pa poručili: "Krajnje je vrijeme da ih protjeramo iz svoje zemlje!" Ilustracija Za podizanje standarda Poljska će dobiti 137 milijardi eura od EU-a: "To je hrpa novca, dobro ćemo ga iskoristiti"

'Najvažnije je da je plazma pronađena i trenutno se nalazi u Baxterovoj podružnici u Beču', rekla je Laura Jacobs, glasnogovornica BioLifea. Poljska policija zasad nikog nije uhitila, no vjeruju kako su kradljivci namjeravali plazmu prodati na crnom tržištu, izjavio je glasnogovornik poljske policije Artur Čorazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene