Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spornih 400 milijuna eura

Policija upala u stan šefice MMF-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je upala u stan Christine Lagarde u potrazi za dokazima u slučaju sporne arbitraže, koju je naredila, a u konačnici i odobrila, čiji je ishod bio isplata velike količine proračunskog novca jednom privatnom poduzetniku.

Francuska je policija danas upala u pariški stan šefice Međunarodnog monetarnog fonda i nekadašnje francuske ministrice financija Christine Lagarde u potrazi za dokazima u slučaju spornih 400 milijuna eura isplaćenih poduzetniku Bernardu Tapieju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šefica MMF-a Lagarde: 'Najgore je prošlo, samo su još Hrvatska i Slovenija u recesiji' Slika nije dostupna 'Nadzirani svjedok' Šefica MMF-a Lagarde izbjegla službenu istragu

>> Šefica MMF-a upozorava: Ne smijemo žrtvovati rast u korist štednje!

Kako javlja BBC, Lagarde je kao ministrica financija Tapiejev dugogodišnji spor s nekoć privatnom, a u međuvremenu djelomično nacionaliziranom bankom Credit Lyonnais, 2008. godine predala arbitražnom sudu koji je u konačnici presudio u poduzetnikovu korist. Ovakav je ishod skandalizirao oporbene političare i dobar dio javnosti, s obzirom da je Tapie u to vrijeme slovio kao prijatelj i veliki donator predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Pokrenuta je istraga, a Lagarde je osumnjičena da je kao ministrica zlorabila svoje ovlasti, prebacujući cijeli slučaj arbitraži, čiju je odluku u konačnici kao ministrica i potvrdila. Optužbe protiv nje temelje se na priči da je potez povukla kako bi Tapie u zamjenu dao veliki novac Sarkozyjevoj kampanji.

Ona i njezin odvjetnički tim od početka demantiraju da je učinila išta protuzakonito. 'Ova će pretraga pomoći u otkrivanju istine, koja će s moje klijentice skinuti svaku sumnju', rekao je Lagardein odvjetnik Yves Repiquet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene