Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legitimirali stotine

POUČENI PROŠLIM DOČEKOM Policija spriječila da se ponove napadi na žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija sinoć je u Kölnu zaustavljala i legitimirala stotine Sjevernoafrikanaca prilikom izlaska iz glavne stanice metroa kako bi na središnjem trgu dočekali Novu godinu.

Njemačka policija na svom je Twitteru objavila fotografiju gužve ispred glavne stanice metroa u Kölnu te ispod slike napisali da legitimiraju Sjevernoafrikance.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Već su ranije njemačke snage reda najavile kako planiraju povećati sigurnost diljem zemlje, što uključuje i instaliranje više nadzornih kamera na glavnom trgu u Kölnu. Osim toga, drastično se povećao i broj policajaca koji su na novogodišnju noć bili na dužnosti u tom gradu - 2015. bilo ih je 140, a 2016. 1.800.

Za sada su prijavljena dva slučaja seksualnog napastovanja, privedeno je 29 osoba, dok je legitimirano 1.700 ljudi. Više detalja tamošnja policija objavit će tijekom popodneva.

Podsjetimo, počinitelji masovnih seksualnih zlostavljanja i pljački prolaznica u novogodišnjoj noći 2015., na glavnoj stanici metroa u Kölnu bili su, prma službenim informacijama, gotovo isključivo migranti iz područja sjeverne Afrike.

Stručno vještačenje tog prošlogodišnjeg slučaja, načinjeno po nalogu parlamenta savezne pokrajine Sjeverna Rajna–Vestfalija, pokazalo je da je odgovorna policija koja na prijestupe nije reagirala na vrijeme.

"Velika većina počinitelja u Köln nije došla s namjerom počinjenja kaznenih djela. Do eskalacije je došlo nakon što je masa primijetila da policija ne reagira na pljačke i seksualna napastovanja žena", stoji u vještačenju uglednog kriminalističkog vještaka Rudolfa Egga, objavljenog u listopadu.

Policija u Kolnu ove je godine stoga promijenila pristup u osiguranju.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene