Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izrešetali ih kradljivci automobila

U BiH traje velika potraga za ubojicama policajaca, u Federaciji ponedjeljak dan žalosti

Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 5
Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 5 Foto: Miran Mahmutovi?
Policija još traga za ubojicama sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. U ponedjeljak u Federaciji proglašen dan žalosti.

Načelnik sarajevske policije Mevludin Halilović potvrdio je da su angažirane dodatne snage koje rade na pronalasku osumnjičenih za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Obračun u Sarajevu, dvojica policajaca ubijena (Foto: Miran Mahmutović) - 2 Raspisana tjeralica Otkriven glavni osumnjičeni za ubojstvo policajaca u Sarajevu: I prije dvije godine je pucao na policiju

"Nastavljamo dalje, već se poduzimaju određene mjere na pregledu terena i ponalasku sredstava za daljnje rasvjetljavanje ovog krivičnog djela", rekao je Halilović za Klix.ba.

Policija još uvijek provodi obradu osoba koje su sinoć privedene, a koje se dovode u vezu s ovim brutalnim ubojstvom. Halilović nije htio otkriti koliko je osoba privedeno, rekavši samo da se radi o "više njih".

"Obrada traje. Mi radimo na utvrđivanju činjenica. Vidjet ćemo koji je dalji slijed događaja", kazao je Halilović.

Iz MUP-a je potvrđeno i da se nastavlja potraga na području Republike Srpske odnosno Istočnog Sarajeva. Pomoć policijskim službenicima KS-a pružaju njihove kolege iz MUP-a RS-a.

Potvrdila je to i Mirna Miljanović, glasnogovornica MUP-a RS, dodajući da se taj posao obavlja u koordinaciji su MUP-om Kantona Sarajevo.

Prema pisanju medija u petak navečer je u prostorije MUP-a privedeno više osoba koje se dovode u vezu s ubojstvom policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Spekulira se da je privedeno 13 osoba, no to MUP nije potvrdio.

Prilikom pokušaja krađe Golfa VI u petak ujutro su u tom sarajevskom naselju kriminalci zapucali na policijski automobil. Na mjestu je ubijen policajac Adis Šehović, dok je Davor Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Vlada Federacije BiH je na telefonskoj sjednici u subotu odlučila da se u ponedjeljak, 29. listopada, proglasi dan žalosti na cjelokupnom teritoriju Federacije zbog brutalnog ubojstva dvojice policajaca. 

Odluka je donesena na prijedlog ministra unutarnjih poslova FBiH Aljoše Čampare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene