Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMAO JE ŠTO VIDJETI

Policajac iskočio iz automobila kad je shvatio o čemu se radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snop svjetla policijskog automobila prešao je preko praznog parkirališta kad je policajcu pažnju zaokupila mala ljubičasta 'lopta'. Kad se zaustavio da provjeri o čemu se radi, imao je što vidjeti.

Caraline Leon-Alcocar, 3-godišnja djevojčica, sjedila je sama na praznom parkiralištu oko 1 sat ujutro. Policija je tragala za njom satima nakon što je lopov ukrao automobil njezine majke u kojem je, na zadnjem sjedištu, bila u sjedalici smještena ova djevojčica.

Pronađena je nakon više od četiri sata od krađe vozila koja se odigrala u subotu navečer u Albuquerqueu, u američkoj državi New Mexico.

Odmah nakon što su pronašli napušteni automobil i vidjeli da malena nije unutra, policija i volonteri pokrenuli su veliku akciju potrage za djevojčicom. Bilo je mračno, temperatura zraka je postajala sve niža, a policija nije imala nikakvih tragova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

'Uočio sam loptu, ljubičastu'

Službenik Chris Poccia ugledao je djevojčicu u nedjelju oko 1 sat ujutro. Sjedila je na parkiralištu, umotana u svoju ljubičastu jaknu s rukama preklopljenim preko prsa i s kapuljačom na glavi. Nije se kretala.

'Prilikom vožnje uočio sam loptu, ljubičastu, na sredini parkirališta i pomislio kako je to čudno', izjavio je Poccia.

Snimka koju je zabilježila kamera smještena na policajčevom odijelu prikazuje ga kako, u trenutku kad je shvatio o čemu se radi, iskače iz automobila i podiže djevojčicu. Čuje se kako mu ona više puta govori da joj je hladno.

Ostavio dijete na cesti

Unatoč svemu što je proživjela, malena je neozlijeđena, a policija je i dalje nastavila potragu za lopovom. Objavili su snimku nadzorne kamere koja ga je snimila ispred trgovine namirnicama gdje je bio parkiran ukradeni automobil s djevojčicom unutra, dok je majka bila udaljena svega nekoliko metara i punila vrč s vodom.

Iako policija nije rekla koliko je dugo djevojčica provela vani, izjavili su kako je lopov najvjerojatnije ispustio dijete prije nego je napustio automobil nekoliko kilometara od mjesta krađe.

Policija je izjavila kako će o incidentu pokušati više doznati i od malene Caraline koju će ispitati. Osim optužbe za krađu, policija će osumnjičenog teretiti i za otmicu i zlostavljanje djeteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene