Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija pronašla 30 vreća s dječjim kostima i dijelovima tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini privatne klinike u indijskoj pokrajini Orissa policija je u jednom bunaru pronašla 30 plastičnih vreća s dijelovima tijela fetusa i ženske novorođenčadi.

Policija sumnja da su dijelovi tijela, uglavnom lubanje i kosti, u bunar odbačeni nedugo nakon rođenja ili pobačaja u klinici koja se nalazi oko 90 kilometara jugozapadno od glavnog grada pokrajine Orissa, Bhubaneshwara. Voditelj klinike odmah je uhićen. 

Pročitajte i ovo Naknade za bebe - 3 svote po mjestima i gradovima Oni za rođenje djece isplaćuju i do 8000 eura: "Ne sjećam se da je naknada nekad bila značajna, znači da mi nije pomogla" Ilustracija istražuju se detalji Na požarištu pronađene kosti nepoznate osobe, vlasnica kuće nije dojavila da gori

"Prvi nalazi pokazuju da se radi samo o ženskoj djeci i fetusima, no moramo pričekati forenzičke nalaze", rekao je B.K. Sharma, glavni inspektor policije u Orissi. 

Policija je pretražila bunar nakon što je 7 ženskih fetusa, također spakiranih u plastičnu vreću, prije tjedan dana pronađeno u obližnjem selu. Vjeruju da su i te vreće povezane s klinikom.

U Indiji je ubijanje ženske novorođenčadi i fetusa učestala pojava. Prema nekim podacima u posljednjih 20 godina u u toj je zemlji ubijeno oko 10 milijuna djevojčica. Ubili su ih njihovi, bilo prije rođenja, bilo odmah nakon. 

Odnos rođenih dječaka i djevojčica promijenio se u korist dječaka nakon 1991. godine kada je u Indiji postalo moguće ultrazvukom utvrditi spol djeteta. Iako je reći spol djeteta  zabranjeno čak i zakonom, ta je praksa vrlo raširena i često vodi do pobačaja ženskih fetusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene