Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

'To je dokaz u kakvoj zemlji živimo'

Policija počela saslušavati organizatore prosvjeda za JMBG!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Centar Sarajevo je počela saslušavati organizatore prosvjeda za JMBG.

Sarajevska policija je počela saslušavati organizatore prosvjeda za JMBG, potvrdio je MUP Kantona Sarajevo za Klix.ba. Policija je prvo saslušala Nihada Aličkovića, jednog od sudionika prosvjeda ispred Zgrade Parlamenta BiH. Pozivnicu za saslušanje je dobio u svojstvu svjedoka, a u zapisniku o saslušanju je naveden kao osumnjičeni.

'To je dovoljan dokaz u kakvoj zemlji živimo. Očekivao sam da će zbog pritisaka određenih političara iz Parlamenta BiH doći do ovoga. Što će biti, ne znam. U svakom slučaju, ne osjećam se krivim, već ponosnim, prvenstveno na građane koji su izašli na ulicu i pokazali zube, ali i dostojanstvo', kazao je Aličković za Klix.ba.

>>
Saga o JMBG-u u BiH se nastavlja: SDA protiv izmjena zakona

Dodao je i da protiv sudionika prosvjeda, među kojima je i on, policija nema nikakve dokaze. 'Ne mogu nas kazneno goniti. Nema nikakve štete na objektu i nitko nije napadnut', kazao je. Tvrdi da su ga pitali je li pokretač ili organizator prosvjeda, zna li tko je koristio megafon, kao i je li nagovarao građane na blokadu zgrade Parlamenta te na nasilje i narušavanje javnog reda i mira.

Nakon Aličkovića, na saslušanje je bio pozvan i Šemsudin Maljević koji je kazao da policija od raznih službi prikuplja informacije o prosvjedima. 'Zasad smo u svojstvu svjedoka, ali mislim da smo zapravo u svojstvu osumnjičenogh. Mislim da se priprema slučaj protiv nas. Kome se točno što sprema, stvarno ne znam. Rekao sam im da su prosvjedi bili mirni i dostojanstveni, kazao je.

Podsjetimo, prosvjedi u Sarajevu su počeli 5. lipnja zbog toga što tromjesečna beba Belmina Ibrišević nije mogla otići na liječenje izvan zemlje jer nije imala JMBG. Prosvjedovalo je tisuće građana Sarajeva koji su naišli na potporu građana iz drugih gradova. Malena Belima je dobila privremeni JMB koji je još uvijek na snazi i trenutno se nalazi u Njemačkoj gdje se oporavlja od operacije.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene