Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli tri tone gnojiva

Policija opkolila Breivikovu farmu, traže nove dokaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška policija i vojska detaljno pretražuju farmu koju je iznajmio Anders Behring Breivik, osumnjičen za ubojstvo najmanje 92 osobe.

Farma, udaljena 200 kilometara od Osla, nalazi se u osamljenom šumskom predjelu, piše AP. Policija je tamo već pronašla tri tone gnojiva koji se koristi pri kućnoj izradi eksploziva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poriče da je psihijatrijski slučaj Breivik: Bio sam gotovo prestravljen, užasno sam se bojao i zapravo to nisam želio učiniti Slika nije dostupna Za masakr 77 osoba Suđenje Breiviku počinje 16. travnja 2012.

Policija je zagradila ulaz na farmu te detaljno traže nove dokaze. 'Pretražit ćemo cijelu farmu kako bi pronašli dokaze povezane s dva jučerašnja slučaja'. rekao je policijski načelnik Sverre Sprberg.

21-godišnji Havard Nordhagen Olsen prvi je susjed Breiviku. Ispričao je kako on na farmu doselio prije mjesec dana te dodao da ga je upoznao u svibnju 2011, kada je Breivik došao u njegovu trgovinu i kupio frižider. Tvrdi da nije izgledao čudno.

'Bio je sasvim običan dečko. Nije bio nervozan, naprotiv, ljubazan i normalan, kao što su to Norvežani inače', pojasnio je. Dodao je kako se šokirao kada je susjeda prepoznao u novinama.

Norveške novine piše da je Breivik kupio šest tona gnojiva 10 tjedana prije napada. Oglasila se i tvrtka koja je gnojivo isporučila Breiviku na farmu 4 svibnja. Njihov glasnogovorni tvrdi da je policija bila obaviještena o sumnjivoj kupnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene