446546
446546
446546
446546
446546

Policija o detaljima napada na popularno turističko odredište

  • , 14.08.2016., 08:39
  • Autor:
  • komentara

Serija bombaških napada u južnom dijelu Tajlanda u kojima je poginulo četvero ljudi, a deseci su ranjeni je "jasno povezana", objavila je u nedjelju tajlandska policija, dodajući da je izdan uhidbeni nalog za muškarcem osumnjičenim za napade.

 
 
 
 
Serija eksplozija na Tajlandu (Foto: AFP) - 3
Serija eksplozija na Tajlandu (Foto: AFP) - 3

Napadi u četvrtak i petak bili su prije svega usmjereni na popularna tajlandska ljetovališta, poput Phuketa.

"Ove je napade izvela skupina na mnogim mjestima simultano, slijedeći upute jednog čovjeka", rekao je šef policije Pongsapat Pongchareon.

Uhidbeni nalog izdan je u vezi s napadom u supermarketu u Nakhon Si Thammaratu.

Tajlandska vojna hunta u subotu je nastavila tragati za počiniteljima niza eksplozija dok turistički radnici strahuju da će to nasilje smanjiti priljev gostiju.

Između četvrtka i petka jedanaest bomba je eksplodiralo u pet pokrajina na jugu Tajlanda, pa tako i u ljetovalištima Hua Hinu i Phuketu. Među ozlijeđenima je deset stranih turista. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se