Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Denis Puljić nije morao umrijeti?

'Policija uhvatila pa pustila Kretschmera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je tjednima istraživala kako je došlo do brutalnog pokolja u njemačkom gradiću Winnendenu. No neki njemački mediji objavili su nove informacije: dvije od 15 žrtava Tima Kretschmera mogle su danas biti žive.

Ured tužitelja iz Stuttgarta potvrdio je navode iz tjednika 'Spiegela' i 'Focusa'. Navodno je jedan policajac uhvatio ubojicu, a zatim ga pustio nakon čega je ovaj ubio Denisa Puljića i prolaznika Sigurta W. Kako stoji u izvješću tajne policijske istrage koju otkriva 'Focus', Kretschmera su na putu prema Wendlingenu slijedila dva policajca, kada je učenik na njih otvorio vatru. Oni su uzvratili, a dva metka su ga pogodila u koljeno i gležanj. 'Nakon tih hitaca, ubojica je sjeo na pod, odložio oružje i podigao ruke iznad glave, stoji u izvješću.

Pročitajte i ovo Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika Policija, ilustracija Završena istraga Pijan pokazivao pištolj na benzinskoj pa slučajno opalio i upucao 26-godišnjaka

>> VIDEO: Među ubijenima u stravičnom pokolju i jedan Hrvat

Propust policije?

U tom trenutku jedan od policajaca napustio je zaklon kako bi se približio osumnjičenom i utvrdio u kakvom je stanju. Kretschmer je tada opet dohvatio oružje i zapucao. Policajac je uzvratio, ali promašio, dočim je ubojica iskoristio novonastalu situaciju kao bi pobjegao. Pokušao se skloniti u auto salon, no kako ga vlasnik nije želio pustiti otvorio je vatru, pri čemu je poginulo još dvoje ljudi. Od jeseni se u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, gdje se pokolj dogodio, provodi obuka policajaca u svrhu sprječavanja sličnih incidenata. 'Važna je opasnost koju zločinac predstavlja, a ne njegova dob', izjavio je za Bild šef policije te pokrajine.

Smrtni hitac

Mediji optužuju policiju zbog pogreške koja im se potkrala. Naime, policajac navodno nije uspio pogoditi ubojicu jer mu je bio predaleko. Zapravo se radi o praksi njemačke policije i korištenju tzv. smrtnog hica koji se dopušta samo u rijetkim situacijama, poput one kada je ugrožen život časnika. U praksi, policija smrtni hitac koristi vrlo rijetko. Akademije uče policajce da u kritičnim situacijama prvo zapucaju nogu kao znak upozorenja. Pretpostavlja se da je to razlog zbog kojeg je poludjeli Kretschmer uspio pobjeći policajcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene