Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog ekstremista

POLICIJA DOBILA VEĆE OVLASTI - Prvo puca pa onda pita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u australskoj državi New South Walesu dobila je naredbu da puca u naoružane ekstremiste čim ih uoči, prenose u utorak mediji.

Dugotrajna policijska praksa okruživanja napadača te pregovora s njima odbačena je nakon terorističkih napada u Parizu.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

Objavljujući novu politiku zapovjednik policije u toj australskoj državi Nick Kaldas kazao je da su pripadnike policije obučili instruktori FBI-a da na napade odgovore prema američkom modelu vojne akcije, prenosi ABC.

SNIMKA KOJA JE POTRESLA SVIJET Otkrio kako je spasio trudnicu koja je visjela s prozora

"Bili bismo ludi da i dalje govorimo da ćemo okružiti i pregovarati", kazao je Kaldas.

"Možda će biti slučajeva kad policija mora djelovati umjesto da okruži lokaciju i pokuša pregovarati s ljudima koji, kao što smo vidjeli u Francuskoj, ne pregovaraju".

Šef australskih obavještajnih službi Duncan Lewis kazao je u ponedjeljak da ne može jamčiti da neće biti terorističkih napada u Australiji u budućnosti.

U proteklih godinu dana tri su napada u toj zemlji završila sa smrtnim posljedicama a tri su onemogućena, prema Lewisu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene