Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jug Indije

Policija čuva hram s blagom, uskoro otvaranje zadnjeg trezora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski istraživači planiraju otvoriti posljednji trezor ispod hinduističkog hrama na jugu Indije dok policija čuva svetište u kojem je otkriveno blago vrijedno milijarde dolara.

Blago se sastoji od zlatnog i srebrnog nakita, predmeta od zlata i dragog kamenja a njegova vrijednost, koja se okvirno procjenjuje na više od 11 milijarda dolara, bit će točno određena kad ga pregleda Indijski zavod za arheologiju. Hram posvećen bogu Višni podignuo je prije više stoljeća kralj Travankora a darovi vjernika čuvani su otad u podzemnim sobama.

Istraživači su u posljednjih tjedan dana ušli u pet od šest tajnih podzemnih komora prepunih dragulja koji tamo leže netaknuti stotinama godina. Svetište je smješteno u Thiruvananthapuramu, glavnom gradu južne indijske države Kerali. Mediji izvještavaju da su vreće pune dijamanata i tona zlatnika i nakita pronađene u trezorima hrama kraljevske kapele bivših vladara Travankora.

Trgovci koji su prolazili kroz grad, koji je stoljećima bio na križanju trgovačkih puteva, također su ostavljali darove u svetištu kako bi osigurali milost vladara i božanski blagoslov. Indijski intelektualci traže da se blago iskoristi za javno dobro dok vlasti navode da će poštivati odluku Vrhovnog suda prema kojoj je blago vlasništvo hrama kojim upravlja kraljevska obitelj. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene