Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Natrag u školu

Policajci uče kako lijepo ispričati priču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefi policije okruga Manchester izvrgnut je javnom ruglu nakon što se saznalo da je potrošio 100.000 funti za 'lekcije iz pričanja priča' za policajce, dok istovremeno stotinama bobbyja priprema otkaz zbog – nedostatka novca.

Po izbijanju afere, koja podsjeća na literarne kružoke iz osnovne škole, britanski mediji su policiju Manchestera odmah preimenovali u Ministarstvo ludih ideja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOBRODOŠLI SU I MUŠKARCI Don Stojić organizira tečaj, učit će žene o plodnim danima, odgovornom roditeljstvu i kontracepciji - za 120 kuna Slika nije dostupna Organizira Srce Ostali ste opet kod kuće? Znanja nikad dovoljno, upišite neki od tečajeva koji se nude online i besplatno

Oni su osmislili 'Operaciju Jackanory' (Jackanory je BBC-jeva serija za mlade – koja se emitirala od 1965. do 1997. godine, a nova serija je kreunla 2007. – u kojoj se mlade Britance potiče na čitanje), u kojoj je policajce trebalo naučiti kako kolegama prepričati priče iz uspješno provedenih istraga.

Taj je tečaj trebao poboljšati rad policije, a naučene lekcije policajci su trebali prenositi u strip kako bi se osmislila 'poslovna strategija'. No, jedan policajac očito nije mogao izdržati takav pristup te se medijima požalio na 'neviđeni gubitak vremena'.

Vijesti o održavanju tečaja bi možda i prošle nezamijećeno da mančesterska policija nije istovremno predložila da se zbog rezanja troškova otpusti 300 policajaca i 150 civila u pratećim službama.

Na to je stigao još jedan 'biser'. Policajci koji bi i zdražali posao trebali bi nositi značke s natpisom 'korisnička usluga', čija bi izrada stajala dodatnih 21.000 funti.

Storytellers Ltd, konzultante za 'kreativne radionice' pričanja priča, unajmio je direktno šef mančesterske policije Peter Fahy, a tečajevi su se održavali u hotelu Piccadilly u središtu grada.

Konzultatni su obećali da će 'pomoći lokalnim poslovnim liderima da svoje ljude povežu sa strategijom, vizijom, vrijednostima i promjenama kroz umjetnost pričanja priča'.

Glasnogovornik sindikata policije na sve kaže da je 'policija Manchestera postala Ministarstvo ludih ideja'.

'Ne mogu vjerovati da šef policije zbog štednje pokušava ukinuti stotine radnih mjesta, a može pronaći novca za ovakve aktivnosti. Trebalo bi pitati građane Manchestera žele li policajce na ulicama ili u hotelu gdje si prepričavaju dogodovštine s posla', rekao je.

No, šefica ljudskih resursa policije grada Manchestera pokušava braniti potez svog šefa tvrdeći da 'taj tečaj je samo posljednja faza posla u kojem želimo popraviti kvalitetu života u čitavom okrugu Manchestera'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene