Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili ga greškom

Policajci koji su ubili mladića neće biti procesuirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko državno odvjetništvo priopćilo je, ponovno proučivši predmet, da policajci koji su umiješani u pogibiju Brazilca Jeana Charlesa de Menezesa 2005. u Londonu neće biti sudski gonjeni.

Jeana Charlesa de Menezesa, 27-godišnjeg električara, ustrijelili su policajci misleći da je bombaš samoubojica, sa sedam hitaca u glavu, na postaji podzemne željeznice 22. srpnja 2005. u južnom Londonu. Pogreška je počinjena dan nakon neuspjela pokušaja da se ponovi niz samoubilačkih napada u londonskom javnom prijevozu u kojima je 7. srpnja 2005. poginulo 56 osoba - među kojima četvorica napadača - a više od 700 je ranjeno.

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

Dana 12. prosinca 2008. istražna porota, koja je trebala utvrditi uzrok smrti mladog Brazilca, nije mogla odlučiti je li Scotland Yard djelovao iz 'zakonite obrane'. Nakon takve odluke, odvjetništvo je zatražilo da se spis ponovno prouči.

'Nakon sudske istrage temeljito sam proučio spis na osnovi novih spoznaja u istrazi', rekao je u petak Stephen O'Doherty, odvjetnik koji će ponovno proučiti predmet. 'Danas sam zaključio kako dokazi da je jedan od časnika počinio kazneno djelo ubojstva Menezesa nisu dostatni', dodao je.

'Nijedna nova spoznaja do koje se došlo u istrazi nije me navela da promijenim svoju prvu odluku po kojoj nije bilo dostatno dokaza za sudski progon policajaca', istaknuo je O'Doherty.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene