Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupina naoružanih Somalaca

Pokušaj otmice švedske političarke Ann Margarethe Livh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina naoružanih Somalaca pokušala je u srijedu iz zasjede oteti švedsku oporbenu političarku koja je, zajedno s još jednom ženom, u napadu ranjena, dok su dvojica muškaraca poginula, doznaje se iz više izvora.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost, no militanti iz skupine Shabaab, bliski Al'Qaidi, poznati su po gerilskim napadima i otmicama u glavnom gradu, iako su ih somalijske i afričke snage porazile i protjerale iz Mogadišua.

Prema izjavama očevidaca, Ann-Margarethe Livh, gradska vijećnica u Stockholmu iz oporbene ljevičarske stranke, vraćala se u hotel nakon predavanja na sveučilištu, kada je uslijedio napad nedaleko od turskog veleposlanstva. Livh je istrčala iz automobila pod kišom metaka prema sveučilištu i obilno je krvarila, prepričao je student Ahmed Dek. Somalijka iz Švedske također je ranjena, dok su pripadnik osiguranja i prevoditelj ubijeni u napadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred bakinim očima VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: Nasred ulice beskućnik zgrabio trogodišnju djevojčicu i pobjegao s njom Slika nije dostupna PODIGNUTA OPTUŽNICA Detalji pokušaja otmice dječaka: Vraćao se s kupanja kada su ga pokušali namamiti u kombi, počinitelji otprije poznati policiji

>> Njemačka osudila 'teroristički napad' na Sinaju

Bile Ibrahim, iz odjela za istraživanje kriminala, kazao je da je 'početna istraga pokazala da je motiv napada pokušaj otmice bjelkinje'. Prema njegovim riječima, riječ je o troje do četvero napadača.

Livh ima prostrjelne rane i na putu je za Švedsku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene