Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Indicent u Kosovu

Pokušaj atentata na kandidata za gradonačelnika Mitrovice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan uoči okončanja predizborne kampanje za lokalne izbore, koji će se na Kosovu održati u nedjelju 15. studenoga, u četvrtak se dogodio incident u kojemu je kandidat Alijanse za budućnost Kosova za gradonačelnika Mitrovice Hyseni Ahmeti napadnut iz vatrenog oružja.

Za sada nepoznate osobe pucale su na Ahmetijevo vozilo, no nitko nije ozlijeđen, izjavio je za glasnogovornik Kosovske policije za regiju Mitrovice Besim Hoti. Glasnogovornik je kazao da je vozilo dosta oštećeno te da policija vodi intenzivnu istragu o incidentu no da za sada nema osumnjičenih. U Mitrovicu je odmah stigao čelnik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj i posjetio svog stranačkog kandidata te je osudio oružani napad.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Idu po novi mandat Plenković o Turudiću, Milanoviću, američkim helikopterima, izborima...: "Siguran sam u pobjedu" DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu također je najoštrije osudio pokušaj atentata na kandidata za gradonačelnika Mitrovice. On je ocijenio da je taj napad, jednako kao i napad na kolonu vozila u pratnji čelnika Demokratske partije Kosova i premijera Hashima Thacija dan ranije, nanosi štetu dobrom predizbornom procesu vođenom do sada. U napadu u Dečanima, po policijskom izvješću nitko nije ozlijeđen, oštećeno je nekoliko vozila u Thacijevoj pratnji, a uhićene su tri osobe pod sumnjom da su sudjelovale u napadu. Nedjeljni izbori bit će prvi što ih samostalno organiziraju kosovske vlasti nakon osamostaljenja, ali i svojevrstan ispit postojanosti demokratskog sustava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene