Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopan Litvinenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otrovani bivši ruski špijun Aleksandar Litvinenko pokopan je jučer na groblju u Londonu a istovremeno su ruske vlasti objavile da pokreću vlastitu istragu o njegovoj pogibiji.

Na groblju Highgate Cemetery, na kojem je pokopan i Karl Marx, bilo je nazočno oko 50 ožalošćenih, a osim Litvinenkove supruge i malog sina viđeni su i bivši čečenski vođa Ahmed Zakajev, milijarder bjegunac Boris Berezovski, filmski redatelj Andrej Nakrasov i drugi disidenti. Prije pokopa, u jednoj od glavnih londonskih džamija održane su molitve.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tajni agent Američki špijun prodao tajne Rusima: "Prvo je poslao ovo pismo, a onda tajne o vojnom napadu jedne države" Slika nije dostupna Otkriveni novi tragovi polonija 210

Litvinenko je preminuo 23. studenoga od posljedica trovanja
radioaktivnog polonija 210. Sa samrtničke postelje, taj bivši
operativac KGB-a, koji je 2000. prebjegao u Veliku Britaniju, za svoju je smrt okrivio ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Moskva je te optužbe odbacila kao besmislice, a ruski tužitelji ne samo da su objavili da pokreću istragu o Litvinenkovoj smrti već i istragu o pokušaju atentata na Dimitrija Kovtuna, također bivšeg špijuna koji se sastao s Litvinenkom na dan kada je otrovan."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene