Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori u tijeku

Pojas Gaze: prekid vatre poštuje se drugi dan za redom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekid vatre u Pojasu Gaze poštuje se drugi dan za redom, a egipatski posrednici nastavljaju odvojene pregovore s predstavnicima Izraela i Palestinaca o trajnom prekidu rata.

"Neizravni pregovori između Palestinaca i Izraelaca napreduju", rekao je jedan egipatski dužnosnik i istaknuo kako suprotstavljene strane ne komuniciraju izravno.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

Dan nakon što je razgovarao s predstavnicima Izraela, šef egipatske tajne službe sastao se s palestinskim izaslanstvom u Kairu, izvijestila je MENA.

Izrael i Palestinci dogovorili 72-satni prekid vatre, hoće li se ovaj put toga i držati?

"Još je prerano da bi se moglo govoriti o rezultatima, ali optimistični smo", rekao je. Palestinsko izaslanstvo, predvođeno dužnosnikom Fataha predsjednika Mahmuda Abasa, uključuje izaslanike Hamasa i Islamskog džihada.

Egipatski i palestinski izvori kazali su da sada očekuju prvi odgovor Izraela na palestinske zahtjeve, na koje on do sada nije bio spreman pristati.(Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene