Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen je na smrt 1994.

Pogubljen lijekom za eutanaziju životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Johnnie Baston je postao prva osoba u SAD-u pogubljena samo s jednom dozom lijeka pentobarbital, koji se koristi za eutanaziju životinja.

Pentobarbital, barbiturat koji se koristi i kao blagi anestetik kod ljudi, prvi puta je korišten kod pogubljenja u SAD-u u prosincu 2010., ali kao prvi lijek u koktelu triju lijekova korištenih u smrtonosnoj injekciji danoj osuđeniku u Oklahomi.

Natrijev tiopental je uobičajeni lijek koja se koristi kod smrtonosnih injekcija, no nacionalna nestašica te kemikalije prisilila je neke savezne države da potraže dostupne zamjene.

Baston je proglašen mrtvim u četvrtak ujutro u 10:30, u zatvoru u Lucasvilleu u Ohiu, objavila je američka Uprava za kažnjavanje, prenosi CNN. Osuđen je na smrt 1994. zbog ubojstva vlasnika trgovine u Toledu, Chong Hoon Maha, južnokorejskog imigranta ustrijeljenog u glavu iz neposredne blizine. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene