Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Zločin Talibana

Pogubili sedmogodišnjaka zbog špijunaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibanski militanti pogubili su sedmogodišnjeg dječaka zbog optužbi da je špijunirao za vladu, javljaju afganistanski službenici.

'Pogubljenje se dogodilo u Sanginu, u Helmand provinciji', rekao je Dawoud Agmadi, glasnogovornik provincijske vlade. 'I prije su militanti provodili ista pogubljenja zbog špijuniranja', dodaje Ahmadi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polomili im igračke! Talibani otkrili da je američka vojska ostavila uništene helikoptere i avione: "Ljuti smo i razočarani, osjećamo se izdano" Donald Trump (Foto: AFP) nakon napada na vojnike Trump otkazao razgovore s talibanima: "Kakvi to ljudi ubijaju da bi ojačali svoju pregovaračku poziciju?"

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai je potvrdio da policija provjerava okolnosti pogubljenja. Dodao je da osuđuje događaj ako je istinit. 'Ne vjerujem da postoji veći zločin od ovog. 7-godišnjak ne može biti špijun, jer 7-godišnjak ne može biti ništa drugo nego 7-godišnjak. I zbog toga vješanje ili pucanje pištoljem u 7-godišnjaka nije ništa drugo nego zločin protiv čovječnosti', rekao je Karzai, a prenosi CNN.

'Ako je ovo istina, to je strašan zločin. Ako je istina, onda ovo govori više o talibanima nego bilo koja druga knjiga, članak ili govor', dodao je britanski premijer David Cameron u Kabulu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene