Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro nakon 15 minuta

POGUBILI GA NOVOM INJEKCIJOM: 'Idem na nebo, vidjet ćemo se tamo kad dođete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dennis McGuire (53) osuđen je na smrt zbog silovanja i ubojstva trudnice. Prije smaknuća njegovi odvjetnici su tvrdili kako postoji rizik da će pretrpjeti strašnu bol. Njihova žalba je odbijena.

Dennis McGuire (53), osuđen na smrt zbog silovanja i ubojstva trudnice, u četvrtak je pogubljen prvi put korištenom injekcijom novog sredstva usmrćivanja, a prema tvrdnjama svjedoka tijekom izvršenja kazne grčio se i pokušavao doći do zraka.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

McGuire je proglašen krivim za zločin iz 1989. godine. Žena koju je ubio bila je sedam mjeseci trudna, a treći je osuđenik smaknut u SAD-u ove godine.

Pogubljen je novom kombinacijom lijekova i sedativa, mješavinom koja je napravljena kao zamjena za pentobarbital, lijek čiji je proizvođač prigovorio njegovoj uporabi u pogubljenjima. Umirao je 15 minuta, a prije smrti svojoj je djeci poručio 'Idem na nebo, vidjet ćemo se tamo kad dođete', piše Daily Mail.

Potrošili zalihe anestetika za smrtne kazne!

Novinar koji je bio na pogubljeju u državnom zatvoru Ohio rekao je da su mu se oči prvo sklopile kao da ide spavati, a šest minuta kasnije grčio se i borio za disanje. Glasnogovornica zatvora JoEllesn Smth odbila je komentirati ovaj, kao i navode drugih svjedoka koji su opisali njegovu borbu nakon davanja lijekova.

Na smaknuću su bili i njegovi članovi obitelji koji su prema pisanju novinara plakali, a jedan od njih pitao je 'kako ovo može tako dugo trajati'.

Savezni sudac je prije pogubljenja odbio žalbu McGuireovih odvjetnika kako postoji značajan rizik da bi zbog novih lijekova mogao pretrpjeti strašnu bol i boriti se za zrak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene